Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Ανδρέας Παπαμιμίκος: Η δική μας στιγμή!



Η εξέλιξη της  καθημερινότητας εκλαμβάνεται ως άλλη μια στιγμή στη ζωή του κάθε ενός από εμάς.  Λόγω του στοιχείου αυτού κινδυνεύουμε όσοι βιώνουμε τις στιγμές να ξεχάσουμε τη διαχρονικότητα.  Να λαθέψουμε ως προς τη σημαντικότητα τους.  Να θεωρήσουμε ότι είναι άλλη μια ημέρα που γρήγορα θα χαθεί στη λήθη του μέλλοντος.  Η 18η Απριλίου, όμως, είναι μια διαφορετική μέρα.



Είναι η μέρα της αλλαγής. Είναι η δική μας στιγμή.  Η στιγμή της γενιάς μας.  Η στιγμή που μας προσφέρει τη δυνατότητα να αλλάξουμε την πορεία της ΟΝΝΕΔ, να ανοίξουμε την ΟΝΝΕΔ σε όλους τους νέους και όλες τις νέες, να αλλάξουμε την πολιτική, να γράψουμε ως γενιά τη δική μας ιστορία. Το άνοιγμα της μεγάλης Κεντροδεξιάς παράταξης αποτελεί τη δική μας στιγμή.  Είναι η δική μας νίκη, η νίκη των νέων για περισσότερη δημοκρατία, μεγαλύτερη συμμετοχή, αδιαπραγμάτευτη δημιουργικότητα, στο εσωτερικό της οργάνωσης  μας. 
Δεν χωρά αμφιβολία  ότι στην ΟΝΝΕΔ ζούμε ιστορικές στιγμές. Το στοίχημα των ανοιχτών διαδικασιών είναι η μεγάλη συμμετοχή, αλλά και η ανάληψη της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα μας.  Αναγκάζει τον καθένα και την καθεμιά, που συναντηθήκαμε σε αμφιθέατρα, σε πολιτικές συγκεντρώσεις, σε σημαντικά πολιτικά γεγονότα, να κοιτάξει μέσα του και να συναισθανθεί τη στιγμή.  Τη στιγμή αυτή που επιτέλους ο κάθε ένας από εμάς με την ψήφο του και τη συμμετοχή του θα βάλει τέλος σε μια κλειστή ΟΝΝΕΔ. Θα πάρει τη δύναμη στα χέρια του, θα της δώσει τη δυναμική του, θα αφήσει και το δικό του στίγμα στο νέο κεφάλαιο της ΟΝΝΕΔ. Θα πάρει την απόφαση να αλλάξουμε μαζί την ΟΝΝΕΔ. 
Στη ζωή του  κάθε ενός από εμάς οι ευκαιρίες  που του δίνονται για να υπερβεί  την
ατομικότητα του  και να βιώσει την αξία της συλλογικής συμμετοχής δεν είναι
πολλές.  Επομένως, όταν μια τέτοια ευκαιρία παρουσιάζεται  κάνεις δεν πρέπει να
γυρίσει την  πλάτη του, καμιά δεν θα πρέπει να δειλιάσει και να επιτρέψει  σε
άλλους να αποφασίσουν  για το δικό της μέλλον. Κανένας δεν πρέπει να συμβιβαστεί με λογικές του παρελθόντος, αλλά να αποφασίσει με όρους μέλλοντος, για την ΟΝΝΕΔ, για την παράταξη, για όλους τους νέους και όλες τις νέες.  
 Στις 18 Απριλίου έχουμε την ευκαιρία και τη δύναμη να ξεκινήσουμε την πορεία για μια νέα ΟΝΝΕΔ.  Να φτιάξουμε μαζί την ΟΝΝΕΔ που θέλουμε, που κάθε Οννεδίτης και κάθε Οννεδίτισσα έχει ονειρευτεί.  Μια ΟΝΝΕΔ που η γνώμη του κάθε ενός μετράει, μια οργάνωση με ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες παντού. Μια ΟΝΝΕΔ που θα κινείται στο φως και όχι στις σκιές των υπόγειων διαδρομών. Μια ΟΝΝΕΔ των πολλών και όχι των εκλεκτών, όχι των προνομιούχων, όχι αυτών που εδώ και δεκαετίες είναι καρφωμένοι στις καρέκλες τους και εξαργυρώνουν τη δική μας συλλογικότητα με οφίτσια και τιμές.  
 Στις 18 Απριλίου  ανοίγουμε τα παράθυρα της  οργάνωσης και αφήνουμε τον  αέρα της δικής μας ορμής  να παρασύρει όλα αυτά που μας πλήγωσαν, όλα αυτά που μας απογοήτευσαν, όλα αυτά που δεν μας αξίζουν. Αξίζουμε περισσότερα.  
Είμαστε πλέον  στην τελική ευθεία.  Καθ’ όλη τη διάρκεια της μακράς αυτής
πορείας του  τίμιου και πολιτικού προεκλογικού αγώνα είχα την ευκαιρία να
μιλήσω με πάρα πολλούς από εσάς.  Είχα την τιμή να σφίξω το χέρι σας, είχα την χαρά να ακούσω την αγωνία σας για την οργάνωση και τις προσδοκίες σας για την επόμενη ημέρα. Μοιραστήκαμε μαζί το όνειρο της αλλαγής. Το όνειρο που κάνουμε μαζί πραγματικότητα.  Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν στην ΟΝΝΕΔ να συνεχίσει σε μια πορεία που οδηγεί στην ανυποληψία και την πολιτική συρρίκνωση, στην περιχαράκωση, στην ΟΝΝΕΔ των λίγων. Η ΟΝΝΕΔ των πολλών είναι εδώ.
       Στις 18 Απριλίου δεν ψηφίζουμε  απλώς για τον επόμενο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ.
Ψηφίζουμε για  το ίδιο το πολιτικό μας αύριο σαν  γενιά.  Ψηφίζουμε για να
ορίσουμε μια  νέα αρχή για την οργάνωση, για  όλους εμάς.  Σε αυτή τη στιγμή της
απόλυτης δημοκρατικής κορύφωσης κανείς από εμάς δεν πρέπει να λείπει.
Αντιθέτως, όλοι μαζί, με τη συλλογικότητα και τη συμμαχική διάθεση που πάντα
μας χαρακτηρίζει πρέπει να είμαστε εκεί.  Και με την ψήφο μας να δώσουμε την
ευκαιρία για  μια ΟΝΝΕΔ με περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη διαφάνεια, μεγαλύτερη συμμετοχικότητα και εξωστρέφεια, μια ΟΝΝΕΔ που θα μπορεί να αγωνίζεται μαζί με όλους του νέους, για μια άλλη πολιτική,  για μια Ελλάδα ευημερούσα και μαχητική.
Στις 18 Απριλίου δεν μένουμε στις ευχές και τα όνειρα. Περνάμε στην πράξη. 
Η 18η Απριλίου είναι μια από αυτές τις σπάνιες στιγμές στη ζωή του καθενός μας που η προσωπική επιλογή θα κρίνει τη συλλογική μας πορεία.  
Είναι η στιγμή του μεγάλου Ναι για την ΟΝΝΕΔ της νέας εποχής, για την ΟΝΝΕΔ όλων μας.  Γιατί αυτή είναι η στιγμή μας. 

ΕΔΩ ψηφίζουμε την Κυριακή!