Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΔΑΠ και εκλογές ΟΝΝΕΔ...

Γράφει ο "ΔΑΠίτης"


Το 70% της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στηρίζει Παπαμιμίκο.Σαρωτική είναι η επικράτηση του υποψηφίου Προέδρου ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ, τα πιο μαζικά και δυναμικά τμήματα της ΟΝΝΕΔ.
Κάτι τέτοιο γίνεται απόλυτα αντιληπτό εάν κάποιος ρίξει ακόμα και μια σύντομη ματιά στις σχολές που στηρίζουν τον Παπαμιμίκο και στη δυναμική που έχουν. Είναι ξεκάθαρα οι μαζικές και ισχυρές οργανώσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε όλη την Ελλάδα μαζί του.
Στα πανεπιστήμια έχει μαζί τους, μεταξύ άλλων, τις οργανώσεις του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Παντείου, της Κομοτηνής και...




...όλης της Θράκης γενικότερα, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το μεγαλύτερο και πιο δυναμικό τμήμα της οργάνωσης ΑΣΣΟΕΕ, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του Πανεπιστημίου Πατρών. Αυτές είναι οι μεγαλύτερες κάλπες στην Ελλάδα, ενώ συγκεκριμένα οι οργανώσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Πειραιά και του Παντείου έχουν ποσοστά άνω του 50%. Οι σχολές, δηλαδή, που στηρίζουν τον Παπαμιμίκο στα πανεπιστήμια είναι το 67% της δυναμικής της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πανελλαδικά.
Στα ΤΕΙ, τώρα, η κατάσταση είναι εντελώς αποκαρδιωτική για τους αντιπάλους του Παπαμιμίκου. Τον στηρίζει το 72% της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πανελλαδικά. Τεράστια ποσοστά που προκύπτουν από τη στήριξη των οργανώσεων των μεγαλύτερων ΤΕΙ της χώρας. Οι οργανώσεις του ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κοζάνης, Άρτας και σχεδόν όλα τα μικρότερα περιφερειακά ΤΕΙ είναι στο πλευρό του Παπαμιμίκου. 53% η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην Αθήνα, 44% στον Πειραιά, 78% στη Θεσσαλονίκη και αυτοδύναμες οι οργανώσεις σε Λάρισα και Κοζάνη. Όλοι είναι με τον Παπαμιμίκο. Με αυτή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δε χωράει αμφισβήτηση ότι ο Παπαμιμίκος έχει μια τεράστια υπεροχή έναντι των αντιπάλων του.
Το προβάδισμα που του δίνουν τα πιο υγιή, δυναμικά και μαχητικά κομμάτια της νεολαίας είναι ισχυρότατο και το καθιστούν το απόλυτο φαβορί για τις εκλογές της 18ης Απριλίου.