Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Τα είπαν Σαμαράς - Κακλαμάνης

Συνάντηση με την εκτελεστική επιτροπή της ΚΕΔΚΕ είχε στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε για χρήσιμη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Είπε ότι τον ενημέρωσε για τη απόφαση της ΚΕΔΚΕ που έχει δύο μέρη:


«Πρώτον αν αυτό το σχέδιο νόμου παραμείνει ως έχει, δεν γίνεται αποδεκτό από την Τ.Α. και δεύτερον του παραδώσαμε τις παρατηρήσεις που ομόφωνα αποφασίσαμε σήμερα στο θεσμικό, το οικονομικό και το χωροταξικό κομμάτι το οποίο θα συμπληρωθεί τη Δευτέρα με το έκτακτο συνέδριο προκειμένου να κάνουμε μία τελευταία προσπάθεια ουσιαστικής βελτίωσης αυτού του σχεδίου νόμου», συνέχισε ο κ. Κακλαμάνης, αναφέροντας ότι ζήτησε τη βοήθεια της ΝΔ σε αυτή την κατεύθυνση.


Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις από πλευράς δημάρχων ακόμα και με απεργία πείνας απάντησε ότι «υπάρχουν ακραία λάθη σε ό,τι αφορά το χωροταξικό που μπορώ να πω ότι - ο καθένας βέβαια επιλέγει το δικό του τρόπο αντίδρασης- έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται».


Πρόσθεσε ότι υπάρχουν καταστάσεις που ξεφεύγουν των δεσμεύσεων του υπουργού όπως «ότι θα ήταν ενιαία τα κριτήρια και δεύτερον ότι δεν θα πηγαίναμε σε δήμους τέρατα».


Επίσης είπε ότι η διοικητική μεταρρύθμιση όπως την οραματίστηκε η ΚΕΔΚΕ εδώ και πολλά χρόνια απευθυνόταν κυρίως στο πώς θα παρασχεθούν καλύτερες υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες. Ξεκαθάρισε ότι οι δήμαρχοι αδιαφορούν πλήρως για όσους ελέγχους βάζει το σχέδιο Καλλικράτης.


«Δεν τους φοβούμεθα», πρόσθεσε, τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν θεωρούμε θέμα αιχμής τους μισθούς των δημάρχων». «Δεν πρόκειται να τα σπάσουμε γι’αυτό.


Να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό γιατί πολύ σπέκουλα έχει γίνει», επιρρίπτοντας ευθύνες σε μειοψηφία δημοσιογράφων και στον αρμόδιο υπουργό «ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε ή άφησε να χαρακτηρίζεται το σύνολο των δημάρχων - για να μην πω τη βαριά λέξη - τουλάχιστον αναξιοπρεπείς. Αν έχει συγκεκριμένα παραδείγματα να μας τα πει», κατέληξε ο κ. Ν. Κακλαμάνης.