Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Η τραγική πορεία του Κώστα Χατζή

Από μικρό παιδί θυμάμαι τον ευατό μου να δίνει μάχες για τη Νέα Δημοκρατία. Από κάθε μετερίζι, από κάθε οργάνωση. Ξεκίνησα από τη Μακί στο σχολείο μου τότε, συνέχισα στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και τα αμφιθέατρα της Νομικής και τώρα απόλυτα ενεργός από τα μαζικά τμήματα της ΟΝΝΕΔ.
Προσπαθώ να κατανοήσω την κατάσταση που επικρατεί στην ιστορική νεολαία της Νέας Δημοκρατίας μετά τις ανοικτές εκλογές της στις 18 Απριλίου και κυρίως να ερμηνεύσω τη συμπεριφορά του Κώστα Χατζή. Είναι εντελώς ακατανόητη και προκλητική.
Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Κώστας Χατζής, προφανώς δυσκολεύεται έντονα να αντιληφθεί το μήνυμα των χιλιάδων νέων στις 18 Απριλίου, αναπαράγει την εσωστρέφεια και τη μιζέρια, κάτι που δείχνει ότι ακόμα και σήμερα δε βάζει μυαλό. Δε φτάνει που αυτοχαρακτηρίζεται ακόμα ως υποψήφιος στέλνει διαρκώς ανούσιες ανακοινώσεις μόνο και μόνο για να δημιουγήσει προβλήματα στην οργάνωση. Έστειλε μια προκλητική επιστολή 3 μέρες μόλις πριν τις φοιτητικές εκλογές, τη μεγάλη μάχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, υποκίνησε τις προκλητικές εντάσεις στην τελευταία σύνοδο της κεντρικής επιτροπής, παρουσία του Αντώνη Σαμαρά. Και σαν να μην έφταναν αυτά εχθές έστειλε μια καταγγελτική επιστολή για τους εκλογικούς καταλόγους της ΟΝΝΕΔ χαρακτηριζοντάς τους ελλειπείς. Προφανώς, το μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ αδυνατεί να αντιληφθεί τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Νέα Δημοκρατία και η ΟΝΝΕΔ ώστε για πρώτη φορά στην ιστορία τους να μηχανογραφήσουν το αρχείο των μελών τους από τις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου και 18ης Απριλίου, ενώ μέχρι τώρα ήταν όλα χύμα στο κύμα.
Βλέποντας αυτές τις κινήσεις του Χατζή και με βάση την εμπειρία μου από τα τόσα χρόνια στην ΟΝΝΕΔ, καταλαβαίνω ότι μαζί με τις 2-3 μικρές οργανώσεις που του έχουν μείνει, ή θέλει να συμβάλει ουσιαστικά στο κλείσιμο της ΟΝΝΕΔ ή σαν μία νέα Ντόρα Μπακογιάννη, θέλει να γίνει ήρωας μέσα από μια διαγραφή του.


ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ