Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΟΝΝΕΔ: Απογοήτευση και οργή διακατέχουν τους νέους

Τις ιδιαίτερες συνθήκες ανησυχίας για την κρίση, και προβληματισμού για το αύριο, μέσα στις οποίες πραγματοποιούνται την Τετάρτη 19 Μαΐου οι φοιτητικές εκλογές, ανέλυσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, σε συνέντευξη Τύπου.

«Απογοήτευση και οργή είναι τα αισθήματα που διακατέχουν τους νέους τόσο για τις πολιτικές τού χθες όσο και για την ανεύθυνη πολιτική τού σήμερα», είπε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, τονίζοντας ότι «μέσα σε αυτό το περιβάλλον επιθυμία μας είναι να κρατήσουμε άσβεστη την ελπίδα».

Ο κ. Παπαμιμίκος επεσήμανε ότι είναι αδιανόητο σε αυτές τις συνθήκες να βρίσκεται σε «χειμερία νάρκη» η ΕΦΕΕ και «να μην υπάρχει επίσημος εκπρόσωπος στον διάλογο για την Ευρωπαϊκή Ανώτατη Εκπαίδευση».

Επανέλαβε την πρόσκληση στις υπόλοιπες νεολαίες για έκδοση κοινών αποτελεσμάτων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την πραγματοποίηση Πανσπουδαστικού Συνεδρίου και εκλογή Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ.

Αναφέρθηκε στις θέσεις της ΔΑΠ για μη κρατικά πανεπιστήμια, για διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, για το ακαδημαϊκό άσυλο, τις οποίες, όπως είπε, υιοθέτησαν τα κόμματα και αποδέχθηκαν οι φοιτητές, δίνοντας την πρώτη θέση στην παράταξη για 24 συνεχή χρόνια.

«Το μήνυμά μας είναι ότι δεν υπάρχει πολιτικό κόστος, δεν χωρούν αναβολές και καθυστερήσεις σε αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το μέλλον».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κάλεσε τους φοιτητές να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές νοοτροπίες: «Να αγνοήσουν τον δρόμο της απαξίωσης, του μηδενισμού και της μόνιμης διαμαρτυρίας που συνέβαλε και αυτό στην κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, και να επιλέξουν τον υπεύθυνο δρόμο της ΔΑΠ της καινοτομίας, της ανανέωσης, των ριζοσπαστικών ιδεών και των φιλελεύθερων προτάσεων".