Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Μπακογιάννη: Διαγράφεται λόγω διαφοροποίησης; Παραιτείται και από βουλευτής;


jpg
Ραγδαίες εξελίξεις προκαλεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η ψηφοφορία των νέων οικονομικών μέτρων στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έχει τονίσει επανειλλημμένα τις προηγούμενες ημέρες την ανάγκη να υπερψηφιστεί το σχέδιο νόμου με τα σκληρά μέτρα για την ενεργοποίηση του μηχανισμού βοήθειας είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε πλήρη ρήξη με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Μπακογιάννη σκέφτεται να παραιτηθεί ακόμη και από το βουλευτικό της αξίωμα. Η Ντόρα Μπακογιάννη διαχωρίζεται πλήρως από την επίσημη θέση της ΝΔ και είναι αποφασισμένη να υπερψηφίσει τα νέα μέτρα, παρά τις «απειλές» της κομματικής ηγεσίας για διαγραφές βουλευτών σε περίπτωση διαφοροποίησης.

Ωστόσο, φέρεται να έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές κινήσεις, καθώς αυτές τις κρίσιμες στιγμές διαπιστώνει ότι οι θέσεις και τα πιστεύω της είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με αυτά του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Για αυτό και τις τελευταίες ώρες η πρώην υπουργός Εξωτερικών σκέφτεται ακόμη και να παραιτηθεί από τη θέση της βουλευτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η ίδια έδωσε «γραμμή» στα στελέχη που πρόσκεινται στο στρατόπεδο της, που είναι περισσότεροι από 20 βουλευτές να ακολουθήσουν την επίσημη θέση του κόμματος.

www.voria.gr